ακυρωση ασφαλειας αυτοκινητου

Πως να ακυρώσετε την ασφάλεια αυτοκινήτου σας

Πως να ακυρώσετε την ασφάλεια αυτοκινήτου σας

Αν έχετε πουλήσει το αυτοκίνητό σας ή αν υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος, όπως ολική καταστροφή ή κλοπή, τότε μπορείτε να ακυρώσετε την ασφάλειά σας και ίσως να πάρετε πίσω κάποια χρήματα ή ένα πιστωτικό για μελλοντική ασφάλιση.

Αν ακυρώσετε για οποιοδήποτε λόγο πριν ξεκινήσει η ασφάλισή σας – για παράδειγμα αν έχετε προπληρώσει για την ανανέωση της ασφάλειας, τότε δικαιούστε έως και 100% των χρημάτων σας ως επιστροφή, εφόσον δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το συμβόλαιο να «τρέχει».

 

Ποια είναι όμως η διαδικασία για να ακυρώσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο; 

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ακυρώσετε την ασφάλειά σας και να λάβετε πίσω χρήματα είτε με τη μορφή μετρητών είτε ως πίστωση για μελλοντικές ασφάλειες στην ίδια ασφαλιστική.

Τα κακά νέα είναι ότι ενδέχεται να υπάρχουν ακυρωτικά τέλη ή άλλες χρεώσεις που ενδεχομένως να μειώσουν το τελικό ποσό που θα λάβετε από την ασφαλιστική εταιρεία.

 

Ακύρωση συμβολαίου σε περίπτωση πώλησης αυτοκινήτου

Σύμφωνα με την ασφαλιστική ιστοσελίδα Asfaleies24.gr εάν πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει άμεσα να ακυρώσετε την ασφάλεια καθώς αν συμβεί το οτιδήποτε, το δικό σας όνομα θα βρίσκεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εφόσον ο καινούργιος ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει ακόμα νέο συμβόλαιο ασφάλισης.

Εάν αντικαταστήσετε το αυτοκίνητο με κάποιο καινούργιο, τότε μπορείτε να μεταφέρετε την αξία της ασφάλειας στο καινούργιο όχημα και να μη χάσετε χρήματα.

Μπορεί όμως να προκύψει κάποια διαφορά λόγω διαφορετικού οχήματος.

 

Θα λάβω χρήματα αν ακυρώσω την ασφάλεια;

Αν έχετε αρκετό υπόλοιπο στην ασφάλειά σας, τότε ενδεχομένως θα υπάρχουν χρήματα προς επιστροφή.

Αν για παράδειγμα έχετε μια ετήσια ασφάλιση και την διακόψετε επειδή πουλήσατε το αυτοκίνητο στον δεύτερο μήνα της ασφάλειας, τότε θα σας επιστραφεί ένα σημαντικό ποσό πίσω.

Σίγουρα δεν θα είναι η αξία των 10 μηνών που υπολείπονταν, όμως σίγουρα θα είναι ένα σημαντικό ποσό.

Υπολογίστε πως θα χάσετε περίπου 10-15% της αξίας του συμβολαίου όταν ζητάτε μια επιστροφή χρημάτων.

 

Τι συμβαίνει αν έχω μηνιαία ασφάλεια

Αν έχετε μηνιαίο συμβόλαιο ασφάλισης και ανανεώνετε κάθε μήνα, τότε αυτό συνήθως είναι μη επιστρέψιμο.

Έτσι, αν ακυρώσετε κάποια στιγμή μέσα στο μήνα και έχετε ακόμα ημέρες στο συμβόλαιο, αυτές δεν θα μεταφερθούν σε νέα ασφάλιση ούτε θα σας επιστραφούν ως πίστωση.

 

Προσοχή στην αυτόματη ανανέωση

Η αυτόματη ανανέωση ασφάλισης από τη μια σας εξασφαλίζει ότι δε θα μείνετε ανασφάλιστοι καθώς η ασφάλεια θα ανανεωθεί αυτόματα συνήθως με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας λίγο πριν λήξει από την άλλη όμως εσείς ίσως να θέλετε μια άλλη ασφαλιστική.

Η καλύτερη επιλογή είναι να μην ανανεώνεται αυτόματα και περίπου 1 μήνα πριν τη λήξη της ασφάλειας, να κάνετε έρευνα αγοράς και να συγκρίνετε τιμές ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να δείτε ποια σας συμφέρει και ποια είναι πιο οικονομική για το δικό σας αυτοκίνητο.

 

Πως να ζητήσετε την ακύρωση του συμβολαίου σας

Για την ακύρωση του συμβολαίου θα πρέπει να μιλήσετε απευθείας με τον ασφαλιστή σας και να κάνετε αίτηση ακύρωσης συμβολαίου.

Αυτός με τη σειρά του θα μιλήσει με την ασφαλιστική εταιρεία και το αίτημα εντός μερικών ημερών θα διεκπεραιωθεί.

Συνήθως θα σας ζητήσουν την αιτιολογία της ακύρωσης για να δούνε αν είστε κατάλληλοι για επιστροφή χρημάτων.

Αν έχετε πουλήσει το αυτοκίνητό ή το έχετε πάει προς οριστική διαγραφή, τότε θα πρέπει να προσκομίσετε τα αντίστοιχα έγγραφα όπως τιμολόγιο ή υπεύθυνη δήλωση πώλησης ή διαγραφής αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ασφαλιστής σας είναι αυτός που θα σας κατευθύνει προς το τι πρέπει να κάνετε.

 

Πως να βρείτε τη νέα σας ασφάλεια

Τη νέα σας ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείτε να τη βρείτε online μέσα από τις εξειδικευμένες ιστοσελίδες πώλησης ασφαλιστικών πακέτων.

Πλέον υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που συγκρίνουν τιμές στις ασφαλιστικές εταιρείες και σας δείχνουν απευθείας την πλέον συμφέρουσα για εσάς και τις καλύψεις που χρειάζεστε.

Μπορείτε να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου στο https://www.asfaleies24.gr/asfaleia-autokinitou/ όπου πρόκειται για τη νο1 ανεξάρτητη ιστοσελίδα ασφαλειών με σύγκριση τιμών από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς και νέα γύρω από τον ασφαλιστικό χώρο.

Κάντε μια ενδελεχή έρευνα, καταγράψτε τις ανάγκες και τις καλύψεις που θέλετε να έχετε και επιλέξτε τη νέα σας ασφάλιση!…

mikites sta podia

Μύκητες στα νύχια των ποδιών – Ονυχομυκητίαση

Μύκητες στα νύχια των ποδιών – Ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση είναι μια κοινή λοίμωξη των νυχιών των χεριών και των ποδιών. Μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό της επιφάνειας του νυχιού αλλά και πάχυνση των νυχιών σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βασικά στοιχεία

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις των νυχιών είναι περισσότερο κοινές όσο μεγαλώνετε. Ένας στους δύο ανθρώπους άνω των 65 ετών κάποια στιγμή θα εμφανίσει μύκητες στα νύχια των ποδιών τους.

Για να εντοπίσετε μια λοίμωξη από μυκητιασικά νύχια ο γιατρός σας θα χρειαστεί να πάρει δείγμα του νυχιού για μικροσκοπική εξέταση.

Οι μύκητες στα νύχια μπορούν να αντιμετωπιστούν με τοπικές θεραπείες που απλώνονται επάνω στο μολυσμένο νύχι. Τα σπρέι είναι συνήθως τα πιο αποτελεσματικά και εύκολα στη χρήση.

Σε πολύ βαριές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να πάρετε και φάρμακα από το στόμα. Ο γιατρός σας είναι ο μοναδικός κατάλληλος που θα σας προτείνει την σωστή θεραπεία.

Αιτίες εμφάνισης μυκήτων των νυχιών

Μια μυκητιακή λοίμωξη των νυχιών κάνει την εμφάνιση της όταν ένα μύκητας θα μολύνει το νύχι ή την περιοχή κάτω από αυτό (που ονομάζεται βάση των νυχιών).

Οι μύκητες τείνουν να  προσβάλλουν τα νύχια που έχουν ήδη υποστεί κάποια βλάβη. Αυτή η βλάβη μπορεί να είναι μια μικρή αμυχή στην επιφάνεια των νυχιών σας ή ακόμα και ένα χτύπημα ή μια γρατζουνιά στην επιδερμίδα γύρω από το νύχι. Οι μύκητες μπορούν επίσης να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα σας από το άνοιγμα μεταξύ του νυχιού και της βάσης του.

Είναι πολύ εύκολο να κολλήσετε μύκητες των νυχιών από κάποιο άτομο που ήδη έχει. Αν μοιράζεστε προσωπικά αντικείμενα όπως νυχοκόπτες, λίμες και τα σχετικά σύνεργα είναι πάρα πολύ εύκολο να περάσει σε εσάς η λοίμωξη.

Επίσης ποτέ μην μοιράζεστε την πετσέτα σας. Οι πετσέτες που μένουν υγρές είναι ένα ιδανικό μέρος για να επιζήσουν οι μύκητες και να μεταφερθούν στο επόμενο άτομο που θα τις χρησιμοποιήσει.

Ποτέ μην κυκλοφορείτε ξυπόλητοι σε δημόσια μέρη όπως είναι τα ντους και οι πισίνες αν δεν θέλετε να κολλήσετε μύκητες.

Αν πάσχετε από το «πόδι του αθλητή» -μια μυκητιασική λοίμωξη που εμφανίζεται ανάμεσα στα δάχτυλα- είναι πολύ πιθανό αν δεν το αντιμετωπίσετε άμεσα να εμφανίσετε και μύκητες στα νύχια των ποδιών σας. Είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθούν οι μύκητες από το δέρμα στα νύχια σας.

Κάποια ασθένεια ή αν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή που καταστέλλει  το ανοσοποιητικό σας σύστημα σαν κάνει περισσότερο ευάλωτους στους μύκητες των νυχιών.

Συμπτώματα

Κοινά συμπτώματα των μυκήτων στα νύχια είναι:

 • Το νύχι σας γίνεται πιο παχύ.
 • Υπάρχει αλλαγή της απόχρωσης του νυχιού σας -μπορεί να γίνουν κίτρινα, καφέ, μαύρα, μπλε ή μοβ.
 • Το δέρμα κοντά στα νύχια μπορεί να είναι σκληρό και να έχει ρωγμές. Επίσης μπορεί να σας φαγουρίζει.
 • Κάποια στιγμή θα διαχωριστεί το νύχι από την επιφάνεια του.
 • Θα πονάτε γύρω από την περιοχή των νυχιών.

Διάγνωση των μυκήτων των νυχιών

Πολλά προβλήματα των νυχιών μπορεί να μοιάζουν με μυκητιασικές λοιμώξεις. Κάποιες από αυτές είναι η ψωρίαση, η βακτηριακή λοίμωξη αλλά και κάποιο παλιότερο χτύπημα σας.

Οπότε είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τι πραγματικά είναι αυτό που έχετε στα νύχια σας για να μπορέσετε να ακολουθήσετε την κατάλληλη θεραπεία.

Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, όπως αναφέρει και το εξειδικευμένο site για τους μύκητες στα πόδια mikitiaseis.gr , θα χρειαστεί δείγμα του νυχιού σας να εξεταστεί με το μικροσκόπιο. Δυστυχώς αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα κάτι που δεν βοηθά καθόλου στη θεραπεία των μυκήτων.

Για να μπορέσετε να απαλλαγείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε από τους μύκητες των νυχιών πρέπει να ξεκινήσετε θεραπεία αμέσως μόλις δείτε τα πρώτα συμπτώματα.

Φυσικά υπάρχουν πολλά διαφορετικά ήδη μυκήτων όμως δεν υπάρχουν αντίστοιχα φάρμακα ή σκευάσματα ιδανικά για τον κάθε ένα διαφορετικό τύπο. Γι’ αυτό όλα τα σπρέι και οι αλοιφές είναι κατάλληλα για να εξουδετερώσουν μια ευρεία γκάμα μυκήτων.

Θεραπεία

Η θεραπεία πρέπει πάντα να ξεκινά άμεσα για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Οι πιθανές θεραπείες περιλαμβάνουν χάπια αλλά και τοπικές αλοιφές και σπρέι.

 • Τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα συνταγογραφούνται μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
 • Ακόμα κι αν θεραπευτείτε πλήρως από τους μύκητες το νύχι σας μπορεί να μην επανέλθει ποτέ στην πρότερη εμφάνιση του.
 • Υπάρχει 1 στις 4 πιθανότητες κάποια στιγμή στο μέλλον να έχετε και πάλι μύκητες στα πόδια σας.
 • Αν έχετε διαβήτη ή κάποιο πρόβλημα στο κυκλοφοριακό σας σύστημα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανιστούν επιπλοκές και να πρέπει να ακολουθήσετε την αγωγή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τοπικές θεραπείες

 • Οι τοπικές θεραπείες πρέπει να απλώνονται επάνω στο νύχι σας μια με δυο φορές την ημέρα.
 • Συνήθως οι τοπικές θεραπείες είναι λιγότερο αποτελεσματικές όμως δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό σας.
 • Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε μυκητιακές λοιμώξεις που δεν είναι πολύ σοβαρές.
 • Οι τοπικές θεραπείες χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να δράσουν.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να προστατευτείτε από τους μύκητες των νυχιών

 • Εάν έχετε κάποια μυκητιασική λοίμωξη μην μοιράζεστε νυχοκόπτες και άλλα σύνεργα που χρησιμοποιούνται στα νύχια.
 • Εάν έχετε λοίμωξη στα νύχια των χεριών αποφύγετε το συχνό πλύσιμο αλλά και την χρήση απορρυπαντικών και άλλων χημικών ουσιών. Φορέστε προστατευτικά γάντια όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού.
 • Αν έχουν προσβληθεί τα νύχια των ποδιών σας είναι πολύ σημαντική η σχολαστική φροντίδα τους.
 • Κρατάτε τα πόδια σας στεγνά και ξηρά και φοράτε πάντα κάλτσες και παπούτσια από υλικά που αφήνουν το πόδι σας να αναπνέει.
 • Κρατάτε τα νύχια σας κομμένα κοντά.
 • Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια και παπούτσια που έχουν έντονες μύτες και μπορεί να πιέζουν τα νύχια σας.
 • Όταν χρησιμοποιείτε δημόσια ντους να φοράτε πάντα παντόφλες.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Νταρουσάφακα 75-67

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Νταρουσάφακα 75-67

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πραγματοποίησε μία ακόμα άσχημη εμφάνιση, έφτασε στο σημείο να κινδυνεύσει από την ουραγό Νταρουσάφακα, αλλά ο εκπληκτικός Ντίνος Μήτογλου ήταν εκείνος που «ξύπνησε» και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να φτάσουν στη νίκη με 75-67 και στο 6-6 ρεκόρ στη φετινή EuroLeague.

Το βέβαιο είναι ένα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα, το οποίο τείνει να γίνει… άλυτο ύστερα από 12 αγωνιστικές στην EuroLeague. Μετά τις τρεις σερί ήττες, είδε τον… Χάρο με τα μάτια του για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και μάλιστα απέναντι στην τελευταία της κατάταξης Νταρουσάφακα, η οποία μετρούσε μόνο μία νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Παρόλα αυτά λίγο έλειψε να γνωρίσει μία ακόμα ήττα και να έστηνε ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια για πρόκριση στα playoffs. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εκείνος που έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του, τόσο χάρη στη συνολική του εικόνα στο παρκέ, όσο και στο περίσσιο πάθος που έβγαλε στο τελευταίο τρίλεπτο και δη τη στιγμή που η Νταρουσάφακα είχε φέρει το ματς στα ίσια (65-65) και έμοιαζε έτοιμη να κάνει τη μεγάλη έκπληξη!

Ο διεθνής φόργουορντ τελείωσε το ματς έχοντας 20 πόντους (ρεκόρ καριέρας!) με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Ουσιαστικά έσπρωξε την ομάδα του σε ένα σερί 10-0 με το οποίο έδιωξε τους «εφιάλτες» από το ΟΑΚΑ και επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις των φιλάθλων οι οποίοι δυσανασχετούσαν με το θέαμα που αντίκριζαν για άλλη φορά από την ομάδα τους. Πλέον, και παρά την κακή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός αγόρασε ηρεμία ενόψει της διπλής αγωνιστικής με τα δύο πολύ δύσκολα ματς κόντρα σε Ρεάλ εκτός και Αρμάνι εντός.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το ματς σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις της EuroLeague, ειδικά στην επίθεση όπου έβρισκε τους τρόπους να φτάνει στο καλάθι της Νταρουσάφακα. Μάλιστα στο πεντάλεπτο είχε διαφορά 9 πόντων (15-6) με 4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/4 βολές και τον Ντίνο Μήτογλου να οδηγεί τους «πράσινους» στο σκοράρισμα. Μάλιστα ο Πασκουάλ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Παπαγιάννη, αλλά η αποχή του ήταν… εμφανέστατη. Ουσιαστικά ήταν ο αδύναμος κρίκος της άμυνας, αφού η Νταρουσάφακα είχε πετύχει 8 από τους 10 πόντους της (στο 18-10 του 6′) μέσα από τη ρακέτα και απέναντι στον υψηλόσωμο σέντερ.

Παρά την είσοδο του Λάσμε, η τουρκική ομάδα μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποια λάθη των «πρασίνων» στο πρώτο δεκάλεπτο και να φέρει το ματς στο καλάθι (18-16 στο 9′) αλλά με ένα γρήγορο 4-0 ο Παναθηναϊκός έκλεισε την περίοδο με 22-16 έχοντας συνολικά 6/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/7 βολές έναντι 8/11 δίποντα της Νταρουσάφακα, 0/3 τρίποντα και 0/2 βολές. Μάλιστα ο Καλάθης είχε προλάβει να μοιράσει στο πρώτο δεκάλεπτο έξι ασίστ!

Εξίσου δυναμικά μπήκε ο Παναθηναϊκός και στην δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να στείλει την διαφορά και στους 10 πόντους (26-16) χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του. Η Νταρουσάφακα ήταν η… γνωστή Νταρουσάφακα της φετινής EuroLeague, δίχως να έχει πολλά πράγματα να παρουσιάσει. Λογικό και επόμενο ο μέτριος (σε γενικές γραμμές) Παναθηναϊκός να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, δίχως να απειλείται ουσιαστικά, αλλά και χωρίς να μπορεί να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Στο 17′ έστειλε την διαφορά στους 11 πόντους (37-26) η οποία ήταν και η μεγαλύτερη τιμή της μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-32). Ο Γκιστ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να φτάσει τους 9 πόντους (με 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4 ριμπάουντ) ενώ πολλές επιθετικές «ανάσες» έδινε και ο Λάνγκφορντ (10π., 3/5δίπ., 4/6β.) Οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας 14/24 δίποντα, μόλις… 2/3 τρίποντα, 9/13 βολές, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 4 κλεψίματα. Από την άλλη η Νταρουσάφακα μέτρησε 16/27 δίποντα και 0/4 τρίποντα ενώ οι παίκτες της είχαν υποπέσει σε 10 λάθη.

Στο ίδιο μοτίβο και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να αυξήσει την διαφορά και η Νταρουσάφακα να… καταφέρνει να μένει στο ματς χάρη στις βολές από τα γρήγορα φάουλ των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να στείλουν τους αντιπάλους τους από νωρίς στο bonus. Μπορεί να κρατούσαν διαφορά 10 πόντων (53-43 στο 26′) αλλά δεν… πήγαινε πιο πάνω. Αντίθετα με ένα 10-4 στο τελευταίο τετράλεπτο μείωσαν στους τέσσερις πόντους (57-53) και ουσιαστικά μπήκαν και πάλι στον αγώνα και στη διεκδίκηση της νίκης.

Κάτι που αποδείχθηκε εκ των υστέρων αφού στο 32′ η Νταρουσάφακα μείωσε στον πόντο (61-60) αλλά έχασε την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσει μετά την άστοχη βολή του Σαβάς στο γκολ φάουλ. Κάτι που έγινε αργότερα με την Νταρουσάφακα να ισοφαρίζει σε 65-65 στο 37′ και να κάνει το ματς ντέρμπι! Η δυσαρέσκεια στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με τον φοβερό Μήτογλου έσπρωξε τον Παναθηναϊκό σε ένα σερί 10-0 με το οποίο κατάφερε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πρώτα απ’ όλα στο κρίσιμο σημείο με το σκορ στο 65-65 στο 37′ η Νταρουσάφακα φοβήθηκε να… κερδίσει. Είχε τις ευκαιρίες αλλά το μόνο που έκαναν οι παίκτες της ήταν να ξεφορτώνονται τη μπάλα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να είναι δημιουργικός με 19 ασίστ, είχε καλό ποσοστό στα δίποντα (24/44) ενώ τα πάντα τα οφείλει στις άμυνες του Μήτογλου στο τέλος με αποτέλεσμα να πάρει ο Παναθηναϊκός εύκολα καλάθια.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντίνος Μήτογλου πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχοντας 20 πόντους με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος. Ο Νικ Καλάθης ήταν σταθερός με double double (10π., 12ασ.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Στάντον Κιντ βρέθηκε 18 λεπτά στο παρκέ και κανείς δεν τον… πήρε χαμπάρι.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 10-0 στο τελευταίο τρίλεπτο με το οποίο ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τα… χειρότερα στο ΟΑΚΑ μετατρέποντας το 65-65 του 37′ σε 75-65 λίγο πριν από το τέλος του αγώνα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζέιμς Γκιστ βοήθησε αρκετά σε αυτό το ματς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα του Μάικλ Έρικ στο ξεκίνημα του αγώνα ύστερα από την ασίστ «πάρε-κάρφωσε» του Μπράουν.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 3/13 τρίποντα (αν και ξεκίνησε με 2/3!) και τα 10 χαμένα ριμπάουντ. Η Νταρουσάφακα τα 3/12 τρίποντα με τη σειρά της και τα 18 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-32, 57-53, 75-67

Ολυμπιακός – Μίλαν 3-1

Η πρόκριση της ιστορίας του! Ο Ολυμπιακός ήθελε διαφορά δύο γκολ κόντρα στη μεγάλη Μίλαν και τα κατάφερε! Ακόμη κι όταν οι Ιταλοί μείωσαν, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 3-1 και βρέθηκαν θριαμβευτικά στους «32» του Europa League!

Αυτός ο Ολυμπιακός όλα τα μπορεί!!! Ένας συγκλονιστικός, τρομερός και ανεπανάληπτος Ολυμπιακός ‘γονάτισε’ το μεγαθήριο της Μίλαν στο.. φλεγόμενο Καραϊσκάκη με σκορ 3-1 και πήρε μία πανάξια, ιστορική και απόλυτα δίκαιη πρόκριση. Απίστευτος ο κόσμος των Πειραιωτών και μία μαγική βραδιά για όλον τον Πειραιά και μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες για τον σύλλογο και γενικά για ελληνική ομάδα.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ

Ο Πορτογάλος τεχνικός διάλεξε σχηματισμό με τον Φετφατζίδη στα άκρα. Η διάταξή του: κίπερ ο Σα, δεξί μπακ ο Ομάρ, κέντρο άμυνας με Σισέ και Βούκοβις, αρ. μπακ ο Κούτρης, άξονας με Γκιγιέρμε και Καμαρά, άκρα με Φετφατζίδη και Ποντένσε και επιτελικός ο Φορτούνης πίσω από τον Γκερέρο. Ουσιαστικά ένα 4-5-1 που βέβαια στην πορεία είχε πιο πίσω τον Ισπανό και πιο προωθημένο τον Φορτούνη ενώ ο Μαρτίνς μετά άλλαξε σχηματισμό λόγω των αλλαγών.

Η Μίλαν από την άλλη είχε σχήμα 4-3-3. Κίπερ ο Ρέινα, τετράδα άμυνας με Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα και Ροντρίγκες. Κέντρο με Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου και Κεσί. Τριάδα μπροστά με Κουτρόνε, Καστιγέχο και Ιγουαϊν.

Για ακόμα μία εντός έδρας αναμέτρηση ο κόσμος των Πειραιωτών κατέπληξε θετικά με ένα σούπερ κορεό εμπνευσμένο από την γνωστή σειρά Casa Del Papel. Μπροστά από την χορογραφία υπήρχε ένα πανό στα ισπανικά που έγραφε ‘το σπίτι των τροπαίων’. Το Καραϊσκάκη ήταν φυσικά κατάμεστο και είχε τρομερή ατμόσφαιρα.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΓΚΕΡΕΡΟ

Προτού φτάσουμε στο 1ο λεπτό ο Γκερέρο είχε χαμένο τετ α τετ και μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες άσκησαν εξαρχής μεγάλη πίεση με την Μίλαν να έχει ένα σουτ του Τσαλχάνογλου που μπλόκαρε ο Σα στο 6′. Στο 18′ ο Ιγουαϊν είχε ένα χαμένο τετ α τετ με τον Σα να τον σταματά εξαιρετικά. Στο 19′ ο Σα είχε δεύτερη μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Μπακαγιόκο. Στο 25′ ο Ποντένσε μετά από συνεργασία Γκιγιέρμε – Κούτρη έκανε ντρίμπλα και σουτ που κόπηκε σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και μετά φάση για γκολ με Γκιγιέρμε και Σισέ έπειτα από κόρνερ. Στο 31′ ο Ρέινα έβγαλε με γροθιές το φάουλ του Φορτούνη. Οι Ροσονέρι επιχείρησαν και εκείνοι στην συνέχεια να απειλήσουν. Στο 44′ ο Ρέινα έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Φορτούνη. Στο 45′ ο Σα μπλόκαρε σουτ του Μπακαγιόκο και έτσι έμεινε το 0-0 στο α’ μέρος.

Στο 48ο λεπτό ο Φετφατζίδης είχε χαμένη ευκαιρία με σουτ από μπαλιά του Ποντένσε. Στο 51′ ο Κεσί είχε ένα σουτ λίγο έξω και στο 52′ μία προσπάθεια του Κούτρη ψηλά άουτ. Στο 53′ ο Φετφατζίδης είχε νέα προσπάθεια και σουτ που μπλόκαρε ο Ρέινα και ένα λεπτό μετά μία τελική λίγο έξω. Στο 58′ ο Ρέινα έβγαλε με διπλή προσπάθεια σουτ του Ομάρ από πλάγια.

ΤΟ 1-0 Ο ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ ΚΑΙ… ΣΕΙΣΜΟΣ!!!

Στο 60ο λεπτό μετά από κόρνερ και μπαλιά του Ποντένσε και προσπάθεια για κεφαλιά ένα κακό διώξιμο της άμυνας της Μίλαν έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Σισέ. Ο Σενεγαλέζος από κοντά έκανε με κεφαλιά το 1-0. Στο 62′ η Μίλαν είχε καλή στιγμή με σουτ του Κουτρόνε λίγο άουτ. Οι Ροσονέρι άρχισαν να πιέζουν πολύ για το 1-1. Στο 64′ χάθηκε μεγάλη φάση με τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη αλλά με τον Γκερέρο. Λίγο μετά ο Ιγουαϊν είχε σουτ ελάχιστα έξω και στο 66′ ο Σα μπλόκαρε την προσπάθεια του Καστιγέχο.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΚΑΙ 2-0 ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΖΑΠΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΣΕ Η ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ… ΘΡΙΛΕΡ

Στο 70′ ο Γκιγιέρμε θα δοκιμάσει το πόδι του, η μπάλα θα βρει κόντρα πάνω στον Ζαπάτα και θα πάρει ύψος για το 2-0. Δυστυχώς όμως στο 72′ οι Ροσονέρι βρήκαν γκολ από κόρνερ με τον Ζαπάτα με τον ρέφερι να διστάζει να δείξει σέντρα αλλά την μπάλα να φαίνεται να έχει περάσει την γραμμή. Στο 75′ ο Γκερέρο έχασε ξανά τετ α τετ. Ο Μαρτίνς είχε ήδη βάλει τον Νάτχο για πιο καλή ανάπτυξη και δημιουργία. Η επόμενή του κίνηση ήταν Τοροσίδης αντί Καμαρά.

3-1 Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ… ΤΡΕΛΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΩΝ

Στο 80ο λεπτό ο Τοροσίδης πήρε το πέναλτι από το τράβηγμα του Αμπάτε. Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φορτούνη. Το γήπεδο σείστηκε από τους πανηγυρισμούς και οι Πειραιώτες ήταν πιο κοντά από ποτέ σε τεράστια και επική πρόκριση. Στο 92′ ένα σουτ του Ιγουαϊν πήγε κόρνερ. Τα τελευταία δευτερόλεπτα επιβεβαίωσαν απλά το ερυθρόλευκο αγωνιστικό μεγαλείο σε μία απίστευτη ευρωπαϊκή βραδιά.

MVP: Γκιγιέρμε. Απλά συγκλονιστικός. Τρομερή εμφάνιση αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά και έχει και το 2ο γκολ των Πειραιωτών.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σα για τις επεμβάσεις του, Τοροσίδης που μπήκε και κέρδισε το πέναλτι και ο Φορτούνης για την ψυχραιμία του και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών στο 3-1. Εδώ μπαίνει και ο Σισέ, σκόρερ του 1-0 και πολύ καλός αμυντικά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για την Μίλαν εδώ μπαίνουν Ζαπάτα που ουσιαστικά βάζει αυτογκόλ στο σουτ του Γκιγιέρμε και ο Αμπάτε για το πέναλτι στον Τοροσίδη. Εννοείται και τα βαριά… χαρτιά της όπως οι Ιγουαϊν και Κουτρόνε που δεν σκόραραν και έδειχναν… εγκλωβισμένοι. Ο Φετφατζίδης με τον Γκερέρο επίσης από τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος προσπάθησε αλλά δεν βοήθησε ανάλογα με την ποιότητά του. Ο 2ος έχασε δύο τετ α τετ.

Η ΓΚΑΦΑ: Πρωτίστως το πέναλτι του Αμπάτε στον Τοροσίδη. Η στιγμή του 2-1 για την Μίλαν. Επίσης η φάση του 2-0 με τον Ζαπάτα να αλλάζει την πορεία της μπάλας στο γκολ του Γκιγιέρμε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Λάθη στα φάουλ και τον πειθαρχικό έλεγχο από τον Γάλλο Μπενουά που άρχισε να μοιράζει από νωρίς κάρτες και στις δύο ομάδες. Σωστότατη η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Τοροσίδη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έραψε το πιο ωραίο ευρωπαϊκό του κοστούμι και έστειλε τους οπαδούς στους επτά ουρανούς. Μία ασύλληπτη και επική βραδιά για τους Πειραιώτες και μία πανάξια πρόκριση και φυσικά μεγάλη και ιστορική απέναντι στην Μίλαν των τόσων ευρωπαϊκών και διεθνών τίτλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Καμαρά (79′ Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85′ Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69′ Νάτχο), Φορτούνης και Γκερέρο

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Καστιγέχο, Ιγουαΐν, Τσαλχάνογλου, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Αμπάτε, Κουτρόνε (78′ Λασάλτ), Ροντρίγκες (85′ Χαλίλοβιτς) και Κεσί.

 

BAΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπέτις 12 (7-2)
2. Ολυμπιακός 10 (11-6)

3. Μίλαν 10 (12-9)
4. Ντουντελάνζ 1 (3-16)

Πηγή

Πως να δημιουργήσετε το δικό σας e-shop

Πως να δημιουργήσετε το δικό σας  e-shop

 

kataskeui-eshopΗ δημιουργία eshop απασχολεί όλο και περισσότερους Έλληνες καθώς βλέπουν το διαδίκτυο ως μια νέα δίοδο προώθησης και ένα κανάλι πωλήσεων.

 

Όμως για να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα(e-shop) θα χρειαστείτε είτε να έχετε ένα σχετικά μεγάλο budget ώστε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων ή να το φτιάξετε μόνοι σας, διαβάζοντας στο ίντερνετ σχετικούς οδηγούς και αφιερώνοντας αρκετό χρόνο.

 

Αν πρόκειται για μια επαγγελματική και σοβαρή δουλειά, σας προτείνουμε για το πρώτο σας τουλάχιστον project να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που κατασκευάζει σχετικές ιστοσελίδες και projects.

 

Αν από την άλλη θέλετε να προσπαθήσετε μόνοι σας, σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Δημιουργία eshop – τα πρώτα βήματα

 

Τα πρώτα βήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι η αγορά ενός πακέτου web hosting.

 

Οι εταιρείες web hosting σας προσφέρουν χώρο στο server τους, στον οποίον εσείς θα πρέπει να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας ή να την φτιάξετε μέσα από τα εργαλεία που σας παρέχει η κάθε εταιρεία hosting.

 

Για την δημιουργία e-shop θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμα προγράμματα τα οποία είναι ελεύθερα και χρησιμοποιούνται από δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα.

 

Για αρχή, θα πρέπει να αγοράσετε το πακέτο φιλοξενίας – web hosting.

 

Στην ιστοσελίδα http://www.webhostinggreece.gr θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το καινούργιο σας πακέτο web hosting.

 

Σας προτείνουμε να μην αγοράσετε το αρχικό πακέτο κάθε εταιρείας, καθώς συνήθως αυτά τα πακέτα είναι για απλές στατικές σελίδες, δίχως την δυνατότητα να εγκαταστήσετε προγράμματα όπως το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσουμε για το e-shop.

 

Τι πρέπει να κάνετε μετά την αγορά του web hosting

 

Μόλις αγοράσετε το πακέτο web hosting που ταιριάζει στις ανάγκες σας (σας προτείνουμε την εταιρεία Papaki ή tophost – βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα xxx papaki page) θα πρέπει να προβείτε στην αγορά του ώστε να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες όπως τα στοιχεία λογαριασμού, τους κωδικούς, τα ftp details,κ.α.

 

Επίσης, θα πρέπει να κατοχυρώσετε ένα domain name της μορφής youreshop.gr έτσι ώστε να μπορούν να σας επισκέπτονται οι πελάτες σας.

 

Αν τα αγοράσετε όλα μαζί, τότε θα σας γίνει αυτόματο σετάρισμα από την εταιρεία hosting και εσείς δεν θα έχετε να μπλέξετε με ρυθμίσεις και άλλα περίπλοκα πράγματα.

 

Αμέσως μόλις συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου (plesk ή cpanel) θα βρεθείτε στο πρώτο σας δίλημμα: Ποιο open source λογισμικό να χρησιμοποιήσετε για το e-shop σας.

 

Οι επιλογές είναι αρκετές.

 

Τα πιο δημοφιλή προγράμματα για ηλεκτρονικά καταστήματα είναι το Joomla με το αντίστοιχο module, το wordpress με το woocommerce και το Prestashop που αποτελεί μια αυτοτελή εφαρμογή για ηλεκτρονικά καταστήματα.

 

Η δημιουργία e-shop είναι πιο περίπλοκή από μια αντίστοιχη κατασκευή website καθώς απαιτεί περισσότερες γνώσεις, εξειδικευμένες ρυθμίσεις και να αφιερώσετε πολύ περισσότερο χρόνο.

 

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε είτε το prestashop είτε το woocommerce (plugin που «κουμπώνει» πάνω στο wordpress).

 

Τα 2 αυτά προγράμματα είναι τα πλέον δημοφιλή και ασφαλή, με μεγάλη κοινότητα υποστήριξης, έτσι ώστε να χτίσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από addons & plugins έτσι ώστε να παραμετροποιήσετε την ιστοσελίδα σας όπως εσείς επιθυμείτε.

 

Εγκατάσταση prestashop

 

Η εγκατάσταση του prestashop γίνεται πολύ εύκολα, συνήθως μέσα από τον πίνακα ελέγχου.

 

Αν επιλέξατε την Tophost ή το Papaki (δείτε εδώ πληροφορίες για τα πακέτα web hosting) τότε μέσα στον πίνακα ελέγχου, θα βρείτε την αντίστοιχη εφαρμογή για να εγκαταστήσετε όποια php εφαρμογή θέλετε, με 1 κλικ online!

 

Αφού εντοπίσετε τον online installer, από εκεί μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση το prestashop.

 

Υπενθυμίζουμε πως το λογισμικό του prestashop διατίθεται δωρεάν.

 

Μόλις κάνετε εγκατάσταση το λογισμικό, θα δείτε τα στοιχεία σύνδεσης του διαχειριστή – admin καθώς και το url σύνδεσης για τον πίνακα διαχείρισης.

 

Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα κρατήσετε ασφαλή καθώς θα σας χρειάζονται σε καθημερινή βάση.

 

Μέσα από το διαχειριστικό μπορείτε να κάνετε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας, όπως:

 

 • Προσθήκη προϊόντων, κατηγοριών,εικόνων, τιμών,κ.α.
 • Διαχείριση πελατών και παραγγελιών
 • Στατιστικά και οικονομικά στοιχεία
 • Ρυθμίσεις
 • Αλλαγή template

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε, είναι ένα συμβατό template με αυτό που θέλετε να κατασκευάσετε.

 

Το prestashop προσφέρει μια πληθώρα templates – τα επαγγελματικά themes όμως να γνωρίζετε πως κοστίζουν και δεν προσφέρονται δωρεάν.

 

Αν έχετε χρόνο για ψάξιμο και όρεξη για προγραμματισμό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα δωρεάν template και να πειραματιστείτε με τον κώδικα, ώστε να το φέρεται στα «μέτρα σας».

 

Μόλις τελειώσετε με το template της επιλογής σας, δείτε όλες τις ρυθμίσεις του prestashop ώστε να ρυθμιστεί έτσι όπως επιθυμείτε.

 

Τέλος, δημιουργήστε τις κατηγορίες, τα μενού καθώς και τα links που θα έχει η ιστοσελίδα σας.

 

Τώρα είστε έτοιμοι να εισάγετε τα προϊόντα σας!

 

Εγκατάσταση woocommerce

 

Το woocommerce είναι plugin του open source wordpress. Το wordpress είναι η πλέον δημοφιλή εφαρμογή για δημιουργία blogs αλλά και ολόκληρων επαγγελματικών ιστοσελίδων.

 

Για να έχετε πρόσβαση στο woocommerce, αρχικά κάνετε εγκατάσταση το wordpress(από τον online installer του πίνακα ελέγχου της εταιρείας webhosting που επιλέξατε).

 

Μόλις κάνετε εγκατάσταση το wordpress(πολύ εύκολο σετάρισμα με 1 κλικ – απλά επιλέγετε url που θέλετε να γίνει η εγκατάσταση) τότε, όπως και στο prestashop, θα λάβετε τα στοιχεία σύνδεσης διαχειριστή.

 

Αυτά θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε καθώς θα τα χρειάζεστε κάθε φορά που θα θέλετε να συνδέεστε στο διαχειριστικό του wordpress.

 

Συνδεθείτε στο admin panel (συνήθως βρίσκεται στην διεύθυνση domain.gr/wp-admin – όπου domain.gr το url της wordpress εγκατάστασης).

 

Μετά την σύνδεση κατευθυνθείτε στην επιλογή PLUGINS ή αλλιώς ΠΡΟΣΘΕΤΑ.

 

Κάντε αναζήτηση για το woocommerce και προχωρήστε στην εγκατάστασή του.

 

Μόλις το ενεργοποιήσετε θα έχετε αυτόματα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην εγκατάσταση του wordpress!

 

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε το woocommerce με παραμέτρους όπως κατηγορίες, ρυθμίσεις καταστήματος(διευθύνσεις, στοιχεία τιμολόγησης, ΦΠΑ,κ.α.) και μετά να εισάγετε τα προϊόντα σας.

 

Γενικά τόσο το woocomerce όσο και το prestashop χρειάζονται αρκετό ψάξιμο και χρόνο να αφιερώσετε.

 

Η δημιουργία e-shop και ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι μια εύκολη και γρήγορη υπόθεση, ειδικά αν δεν έχετε βασικές γνώσεις προγραμματισμού.…

Οι κρυφοί παράδεισοι της Ελλάδας

Οι κρυφοί παράδεισοι της Ελλάδας

 

Η χώρα μας διαθέτει μερικούς μοναδικούς προορισμούς, τόσο χειμερινούς όσο και καλοκαιρινούς.

 

Δεν είναι μόνο τα νησιά μας που τραβάνε κόσμο με τις μαγευτικές παραλίες, το ατελείωτο nightlife, τα ηλιοβασιλέματα, κ.α.

 

Τόσο η ορεινή Ελλάδα όσο και η νησιωτική, περιλαμβάνουν κάποια σπουδαία μέρη που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε μια φορά στην ζωή σας!

 

Σ’αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε μερικούς τοπ προορισμούς τόσο για την χερσαία Ελλάδα όσο και τα νησιά μας.

 

Προορισμοί ηπειρωτικής Ελλάδας

 

Η ηπειρωτική Ελλάδα κρύβει μερικά «διαμάντια» στο εσωτερικό της.

 

Για αρχή, θα ξεκινήσουμε με την Ελάτη Τρικάλων και μια εκδρομή στα βουνά γύρω από τα Τρίκαλα.

 

Η Ελάτη βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τα Τρίκαλα και είναι ένα καταπληκτικό, γραφικό χωριό.

 

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, που κατακλύζεται από εκατοντάδες κόσμου κάθε Σαββατοκύριακο κατά την χειμερινή περίοδο και όχι μόνο.

 

Όταν δεν υπάρχει χιόνι, καθώς και κατά την διάρκεια της Άνοιξης-Καλοκαίρι, απέναντι από το χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν εγκαταστάσεις όπου μπορείτε με ασφάλεια να ιππεύσετε και να γνωρίσετε τις ομορφιές της φύσης μας.

 

Τόσο στην Ελάτη όσο και στο Περτούλι θα γευτείτε καταπληκτικά φαγητά και γεύσεις που θα θέλετε να τις ξανά ζήσετε!

 

Για την διαμονή σας, σας προτείνουμε τα ξενοδοχεία της Ελάτης που είναι πλήρως οργανωμένα και θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας.

 

Λουτρά Πόζαρ Ημαθίας

 

Ανεβαίνοντας αρκετά πιο βόρεια από την Ελάτη στα Τρίκαλα, φτάνουμε στον επόμενο προορισμό μας που είναι τα Λουτρά Πόζαρ στην Ημαθία.

 

Γνωστά για τις ιαματικές τους ιδιότητες, τα Λουτρά Πόζαρ δέχονται χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο για να ανακουφιστούν από ρευματικά και χρόνια προβλήμα.

 

Το φυσικό ζεστό νερό στις λουτροκαμπίνες γιατρεύει κάθε μυικό ή ρευματικό θέμα που μπορεί να έχετε.

 

Τα Λουτρά βρίσκονται στο χωριό Λουτράκι Αριδαίας, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από την Αριδαία.

 

Η Λουτρόπολη αποτελείται από τις καμπίνες των λουτρών μαζί με εξωτερικές, φυσικές, ζεστές πηγές καθώς και μια μεγάλη τεχνητή πισίνα με ζεστό νερό όλο τον χρόνο.

 

Για να μεταβείτε στα Λουτρά Πόζαρ αρκεί να πάρετε την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς την Αριδαία.

 

Για την διαμονή σας, μπορείτε να επιλέξετε τόσο τα καταλύματα στην Λουτρόπολη όσο και και δωμάτια και ξενοδοχεία στο Λουτράκι (το χωριό που βρίσκεται 1 χιλιόμετρα μακριά από τα λουτρά Πόζαρ) είτε και στην Όρμα – μια περιοχή περίπου 10 λεπτά από τα λουτρά.

 

Φυσικά, αν θέλετε κάτι πιο κεντρικό μπορείτε να δείτε για διαθέσιμα δωμάτια και στην Αριδαία.

 

Νησιωτικοί παράδεισοι

 

Πέρα από τις ομορφιές της ηπειρωτικής Ελλάδας, η χώρα μας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ατελείωτα νησιά με τις υπέροχος θάλασσες.

 

Αν είχατε όμως παρά μόνο λίγες μέρες για να περάσετε στην Ελλάδα, ποια μέρη θα διαλέγατε;

 

Τα επιλέξαμε εμείς για εσάς!

 

Στην κορυφή της λίστας είναι η Σαντορίνη! Πρόκειται για ένα νησί γνωστό σε όλο τον κόσμο, απ’άκρη σ’άκρη!

 

Δεν υπάρχει λαός στον πλανήτη μας που δεν γνωρίζει το νησί της Σαντορίνης, τα φαντασμαγορικά ηλιοβασιλέματα και την αστείρευτη θέα προς την Καλντέρα.

 

Η Σαντορίνη δεν φημίζεται για τις θαυμάσιες παραλίες της, όμως ακόμα κι αυτές έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη. Παραλίες με μαύρη άμμο, με κόκκινη, παραλίες με πέτρα ή βοτσαλάκια.

Οι παραλίες της Σαντορίνης είναι αρκετά διαφορετικές απ’ ότι οι συνηθισμένες στα περισσότερα νησιά.

 

Αν βρεθείτε στην Σαντορίνη μην ξεχάσετε να θαυμάσετε το ηλιοβάσιλεμα από την Οία και να κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια των Θηρών.

 

Στην Σαντορίνη μπορείτε να μεταβείτε τόσο με αεροπλάνο όσο και με πλοίο.

 

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοϊών από τον Πειραιά καθώς και από τα γύρω νησιά.

 

Αν θέλετε να πάτε με αεροπλάνο, τα αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη ξεκινάνε από 5€ την χαμηλή σεζόν(τιμές ryanair χειμώνας 2017) και φτάνουν ακόμα και τα 250€ για μια απλή μετάβαση, τους καλοκαιρινούς μήνες (ανάλογα και την ζήτηση).

 

Υπάρχουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την Σαντορίνη. Πως να μην γινόταν άλλωστε αυτό, σε ένα τόσο δημοφιλές νησί;

 

Μπορείτε να επιλέξετε αεροπορικά ρυαναιρ είτε κάποια άλλη εταιρεία όπως την Olympic Air, Ellinair, Skyexpress ή την ξένη εταιρεία Volotea που πραγματοποιεί συχνές πτήσεις από και προς την Σαντορίνη.

 

Καλό είναι να κλείσετε μερικούς μήνες πιο μπροστά τα αεροπορικά σας εισιτήρια έτσι ώστε να εξασφαλίσετε μια καλή και προσιτή τιμή.

 

Τέλος, σχετικά με τη διαμονή σας, αν προτιμήσετε κατάλυμα στα Φηρά ή στην Οία, τότε προετοιμαστείτε να βάλετε αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τιμές την high season ξεκινάνε από 250€ και φτάνουν ακόμα και τα 1000€ για ένα απλό δωμάτιο.

 

Αν αναζητάτε σουίτες ή πολυτελή διαμονή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πληρώσετε αρκετά παραπάνω!

 

Αναζητήστε ηρεμία στην Ικαρία

 

Φεύγουμε από την Σαντορίνη και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο της γραμμής για την Ικαρία.

 

Η Ικαρία είναι ένα μαγευτικό νησί, με καταπληκτικές παραλίες, απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πανηγύρια που θα τα συζητάτε όλο τον χρόνο!

 

Τα πανηγύρια και ο τρόπος ζωής των κατοίκων της Ικαρίας συζητιέται σε όλο τον κόσμο, ενώ αρκετές φορές ξένα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν μεταβεί στο νησί ώστε να κάνουν αφιερώματα στους ντόπιους κατοίκους, στις καθημερινές συνήθειές τους και στο πως περνάνε τον χρόνο τους.

 

Μην ξεχνάμε ότι η Ικαρία είναι από τους τόπους με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής – κάτι που ευθύνεται ο χαλαρός τρόπος ζωής, η καλή διατροφή και η συνύπαρξη των ανθρώπων.

 

Στην Ικαρία θα βρείτε εξαιρετικές παραλίες για όλα τα γούστα. Οι παραλίες της Ικαρίας θα ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό κοινό.

Είτε αναζητάτε άγριες παραλίες με κύμα για surf, είτε χαλαρά κολπάκια με ήρεμα νερά, όλα θα τα βρείτε στην Ικαρία.

 

Για την διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλυμα είτε στον Αρμενιστή, που είναι η νο1 τουριστική περιοχή με αρκετή ζωή είτε στον Εύδηλο που είναι το 2ο λιμάνι του νησιού.

 

Το χωριό που μαζεύεται όλη η νεολαία το βράδυ για να διασκεδάσει είναι οι Ράχες ή αλλιώς Χριστός Ραχών.

 

Εκεί θα πιείτε τα κοκτέιλ σας και θα διασκεδάσετε μέχρι το άλλο πρωί!

Για να αναζητήσετε αεροπορικά εισιτήρια σε προσφορές και εξαιρετικές τιμές για όλο σας το ταξίδι (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενοδοχεία, ενοικίαση αυτοκινήτου, κ.α.) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Travelo.gr . Θα βρείτε τις χαμηλότερες τιμές του διαδικτύου καθώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα συγκρίνει τιμές μεταξύ όλων των εταιρειών και των ταξιδιωτικών πρακτορείων – οπότε εσείς βλέπετε μόνο την χαμηλότερη τιμή!…

Τι μπορεί να σας προσφέρει μια υπηρεσία προώθησης ιστοσελίδων

Όταν εξετάζετε τις λύσεις που έχετε στο digital marketing σχετικά με την προώθηση της ιστοσελίδας και την εταιρείας σας, τότε σίγουρα θα έχετε πέσει μπροστά σε υπηρεσίες SEO.

 

Το SEO ή αλλιώς βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης είναι η υπηρεσία αυτή που με τις κατάλληλες ενέργειες που πραγματοποιεί μια εταιρεία digital marketing, προωθεί την ιστοσελίδα σας στα υψηλά αποτελέσματα της Google ώστε να λαμβάνετε οργανικές επισκέψεις, από άτομα που ψάχνουν για εσάς και τις υπηρεσίες σας!

 

Ενώ το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να ακούγεται δύσκολο για κάποιους, για τις εξειδικευμένες εταιρείες που γνωρίζουν τι θα πετύχει και τι όχι στην επιχείρησή σας, είναι παιχνιδάκι.

 

Τι όμως θα καταφέρει μια εταιρεία digital marketing να κάνει στην εταιρεία σας και κατ’επέκταση στην ιστοσελίδα σας; Ποια τα πλεονεκτήματα που θα επωφεληθείτε;

 

Ας ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες αλλαγές που θα παρατηρήσετε από μια καμπάνια digital marketing και προώθησης της ιστοσελίδας σας.

 

Αύξηση της οργανικής ορατότητας και επισκεψιμότητας

 

Ακόμα και την τέλεια ιστοσελίδα να έχετε σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα, τι νόημα θα έχει αν δέχεται μηδενικές επισκέψεις;

 

Η οργανική επισκεψιμότητα είναι το Α και το Ω για την βιωσιμότητα μιας ιστοσελίδας. Πρέπει να είστε εκεί όταν σας ψάχνουν οι πελάτες σας και να τους προσφέρεται αυτό ακριβώς που αναζητάνε.

 

Η προώθηση ιστοσελίδων στα οργανικά αποτελέσματα διαφέρει αρκετά από άλλες τεχνικές μάρκετινγκ. Κατ’αρχήν δε χρειάζεται να πληρώνεται για κάθε κλικ που δέχεστε στο Google – τα οργανικά αποτελέσματα είναι δωρεάν και σας στέλνουν εκατοντάδες επισκέψεις κάθε ημέρα!

 

Επίσης, μέσω της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας μπορείτε να προσεγγίσετε ένα τεράστιο κοινό που αναζητάει πληροφορίες σχετικές με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας.

 

Προσφέροντας όλες τις πληροφορίες που αναζητάει, έχετε πάρα πολλές πιθανότητες από επισκέπτη να τον μετατρέψετε σε πελάτη.

 

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στο Google είναι αρκετοί και πρόκειται για συνδυασμό παραγόντων.

 

Οι πιο βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξετε στην ιστοσελίδα σας ώστε να έχετε την μεγαλύτερη δυνατή κατάταξη είναι η ταχύτητα φόρτωσης, να είναι responsive σε όλες τις συσκεύες και επίσης να έχετε ποιοτικό και φρέσκο περιεχόμενο.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προώθηση ιστοσελίδων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.mocial.gr/seo-prowthisi-istoselidwn/ όπου αναλύονται τα πάντα σχετικά με το SEO .

 

Βελτιώστε την εμπειρία του επισκέπτη

 

Σε συνέχεια της παραπάνω παραγράφου, προσπαθήστε να βελτιώστε την εμπειρία που αποκομίζει ένας επισκέπτης από την ιστοσελίδα σας κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

 

Δεν αρκεί μόνο να σας βρούνε οι επισκέπτες αλλά θα πρέπει επίσης να τους κρατήσετε στην ιστοσελίδα σας με όσο το δυνατόν χαμηλότερο bounce rate και υψηλότερο χρόνο παραμονής στην ιστοσελίδα.

 

Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να φορτώνει πολύ γρήγορα, να έχει όμορφο design, να είναι το ίδιο εμφανίσιμη σε όλες τις συσκευές όπως υπολογιστή,tablet,laptop, smartphones και να είναι εύκολα πλοηγήσιμη.

 

Χρησιμοποιώντας μια εταιρεία digital marketing θα σας βελτιώσει την ιστοσελίδα έτσι ώστε να φορτώνει άμεσα και οι χρήστες σας να απολαμβάνουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης.

 

Γράψτε ποιοτικό και φρέσκο περιεχόμενο

 

Το ποιοτικό,φρέσκο και μοναδικό περιεχόμενο είναι από τα κλειδιά για να έχετε πολύ υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης και στο Google.

 

Χωρίς ποιοτικό περιεχόμενο η ιστοσελίδα σας δεν θα μπορέσει να ανέβει στα rankings και θα μείνει εγκλωβισμένη στα κατώτερα αποτελέσματα.

Μια εταιρεία SEO θα αναλάβει όλη την συγγραφή περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας με τις κατάλληλες τεχνικές όπως ενσωμάτωση keywords, έρευνα γύρω από τις λέξεις κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν,κτλ.

 

Η συγγραφή περιεχομένου όσο απλή κι αν ακούγεται είναι αρκετά σύνθετη καθώς απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από το SEO, ανάλυση ανταγωνισμού και γνώση σχετικά με το περιεχόμενο που γράφουμε.

 

Για να ανέβει η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα της Google απαιτούνται ιδιαίτεροι χειρισμοί από μια εξειδικευμένη εταιρεία.

 

Μια εταιρεία δίχως γνώσεις και την απαραίτητη εμπειρία, που θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα αντίστοιχα case studies, μπορεί ακόμα και να καταστρέψει την ιστοσελίδα σας και να σας ρίξει σε πολύ χαμηλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.…

Διπλά συγχαρητήρια για τους δύο αντιπάλους

Κριστόφ Βαζέχα
Διπλά συγχαρητήρια για τους δύο αντιπάλους

Θα ήθελα να ξεκινήσω μοιράζοντας συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την προσπάθειά τους και το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Οι Πράσινοι κατάφεραν απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και μέσα σε μια καυτή έδρα να πάρουν την ισοπαλία (1-1) που τους δίνει πάρα πολλές ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Μολονότι δεν συνηθίζω να μιλάω για τους διαιτητές και να κρίνω τις αποφάσεις τους, θεωρώ ότι χθες ο Παναθηναϊκός, εκτός από μια καλή ομάδα και μια δύσκολη έδρα, είχε να αντιμετωπίσει και ένα διαιτητή που υπέπεσε σε πολλά λάθη εναντίον του. Γι’ αυτό θεωρώ ότι οι παίκτες του Τριφυλλιού αξίζουν διπλά συγχαρητήρια.

Η ομάδα έπαιξε πολύ σφιχτά στην άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε κάποια σημαντικά προβλήματα γιατί οι αντίπαλοι μπήκαν σε δυο τρεις περιπτώσεις επικίνδυνα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες. Μάλιστα, οι επεμβάσεις του Μάριο Γκαλίνοβιτς αποδείχθηκαν καθοριστικές στο σημείο εκείνο. Στο πρώτο 45λεπτο ήταν τέτοια η εικόνα του παιχνιδιού που οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να χαλαρώσουν δευτερόλεπτο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η Βιγιαρεάλ διαθέτει ένα σύνολο με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές και έφεση στις κάθετες μπαλιές που αποσυντονίζουν και διασπούν την αντίπαλη άμυνα. Εκεί ο Παναθηναϊκός έδειξε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία ξεπέρασε στο δεύτερο μέρος.

Μετά το πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Τεν Κάτε κατάφεραν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα και να ισορροπήσουν την κατάσταση βγάζοντας τους Ισπανούς από την περιοχή τους. Αυτή η μερική ανατροπή των δεδομένων ολοκληρώθηκε με το καταπληκτικό γκολ του Γιώργου Καραγκούνη.

Της ψυχής του Παναθηναϊκού, που για ακόμη ένα παιχνίδι τα έδωσε όλα. Αποκορύφωμα της απόδοσής του ήταν το εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε και το οποίο έδωσε πίστη στην ομάδα για πρόκριση.

Πριν από το παιχνίδι οι περισσότεροι λέγαμε ότι με το σύστημα με το οποίο παρατάχθηκε η ομάδα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη. Στο δεύτερο μέρος, όμως, βοήθησαν και οι αλλαγές, βελτιώνοντας την εικόνα του Τριφυλλιού.

Ακόμα βέβαια δεν τελείωσε τίποτα. Η Βιγιαρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα και στη ρεβάνς θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να μην πάει στράφι η χθεσινή επιτυχία.

Υ.Γ.: Η νέα επαγγελματική σχέση μου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ασυμβίβαστη με την αρθρογραφία μου για το Τριφύλλι. Αυτό είναι το τελευταίο άρθρο μου στην «Εξέδρα» και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους συντάκτες της εφημερίδας για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της.

Σε νέες επιτυχίες του Ολυμπιακού ελπίζει ο Βαλβέρδε

Σε νέο σερί επιτυχιών, ξεκινώντας από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πιστεύει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Στην διάθεση  του Βάσκου τεχνικού βρίσκονται οι Γκαλέτι και Ντουντού, ενώ δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και ο Μπελούτσι. Επίσκεψη Κόκκαλη περιμένουν οι Ερυθρόλευκοι, που μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, θέλουν να εξιλεωθούν με νίκη στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής.

Γυρίζουν σελίδα

Οι τρεις διαδοχικές ήττες του Ολυμπιακού, δεν είναι λίγες, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε αισιοδοξεί ότι οι παίκτες του μπορούν να ανακάμψουν και να δημιουργήσουν ένα νέο σερί επιτυχιών, κάνοντας την αρχή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια, όμως πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα και από τον Παναθηναϊκό και από τον ΠΑΟΚ» επισημαίνει ο Βάσκος τεχνικός, που είδε την Παρασκευή (27/02) τους Γκαλέτι και Ντουντού να προπονούνται κανονικά και να θέτουν υποψηφιότητα για το ματς της Κυριακής. Ενα θαύμα που δεν περίμεναν οι Ερυθρόλευκοι, ήταν η τόσο άμεση βελτίωση του Μπελούτσι, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Περιμένοντας τον πρόεδρο

Πριν από τα μεγάλα ντέρμπι του Ολυμπιακού ο Σωκράτης Κόκκαλης συνηθίζει να επισκέπτεται την ομάδα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Αυτό περιμένουν οι Ερυθρόλευκοι να κάνει ο πρόεδρος τους και πριν από το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει δείξει ότι στηρίζει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς παρά τις άσχημες εμφανίσεις των Πειραιωτών, περιμένει το «ναι» του Βάσκου για επέκταση της συνεργασίας τους. Πάντως καμία κίνηση από τον πρόεδρο των Ερυθρολεύκων δεν αναμένεται πριν από τους αγώνες με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και Κύπελλο, καθώς προς το παρών καταγράφει όσο γίνονται και στη συνέχεια θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!